Откриване на митичните същества в европейския фолклор - Авторски права Canva От David

...
Откриване на митичните същества в европейския фолклор - Авторски права Canva От David
Коментари Харесай

Преглед на културата: Честит Хелоуин! Знаете ли кои са най-страшните митични същества в Европа?

 Откриване на митичните същества в европейския фолклор Откриване на митичните същества в европейския фолклор - Авторски права Canva От David Mouriquand & Jonny Walfisz, Theo Farrant Публикувано на 31/10/2023 - 07:00 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " >

Познавате ли вашата Баба Яга от вашия Волпертингер?

РЕКЛАМА

Честит Хелоуин на всички.

За да отпразнува този най-зловещ от всички празници, Euronews Culture предприе странствуване из Европа, с цел да изследва някои от по-малко известни митични създания в европейския фолклор - както и тяхното въздействие в известната просвета.

Достатъчно смели ли сте?

Зеленият човек (Обединеното кралство)

Скитайте се на всички места из провинцията на Обединеното кралство за дълго задоволително и може да го забележите. Скрит пред очите, лицето му е издълбано в църкви, той се спотайва в ъглите на картини и името му продължава да живее даже в имената на кръчми и музикален фестивал. Въпреки че той е опора на църковното изкуство в цялата страна, теорията е, че произходът на Зеления човек е предхристиянски. Езическа именита фигура, която е била толкоз упорита през вековете, че е оживяла след въвеждането на християнството в Обединеното кралство от римляните.

Щракнете тук, с цел да разберете за какво би трябвало да се страхувате от Зеления човек .

Баба Яга (Източна Европа)

В източноевропейския фолклор Баба Яга (или костните крайници на Баба Яга / „ Баба Джага “ на полски) е ненаситна и деформирана баба, която отвлича жертвите си, преди да ги сготви и изяде. Обикновено деца. Нещо в това, че плътта е по-нежна. Свръхестественото създание нормално живее в къща, която се върти непрестанно на краката на птиците. О, и в случай че това не беше задоволително злокобно или неуместно, тя от време на време се причислява към Смъртта по време на пътуванията му, помагайки му да гълтам новоосвободени души. Както правиш.

Щракнете тук, с цел да научите повече за ужасяващото ентусиазъм за всички горски старухи, зли вещици или зли кръстници, на които сте се натъквали в детските приказки и филми.

Тролове (Норвегия)

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР